Confi-training

Parkinson / NAH boksen

Parkinson / NAH boksen is non-contact boksen, in combinatie met functionele oefeningen, het doel is om de kwaliteit van het dagelijks leven verbeteren. De ziekte van Parkinson zorgt ervoor dat de meest eenvoudige dingen (als je deze een geruime tijd niet hebt gebruikt) moeilijker worden! Daarom is het van belang om zowel fysiek als mentaal actief te blijven.

Boksen is in vergelijking met andere sporten de meest fysiek en veeleisende training. Naast een intensieve en  afwisselende training is Parkinson Boksen non-contact boksen ook een ongelofelijke stressverlichter. De ziekte van Parkinson maakt dat twee dingen tegelijk doen moeilijk is, heel moeilijk! Daarom zijn het doen van dubbeltaken erg belangrijk in de trainingen! Bij deze trainingen leggen we de nadruk op algehele conditie, kracht, optimale behendigheid, balans. Er is geen training hetzelfde!

Afgezien van de noodzaak van: reactie en balans oefeningen, boks(zak)training, hand-oog coördinatie, voetenwerk, core stability & circuit training, geeft Parkinson Boksen naast zelfvertrouwen vooral ook veel Plezier. Om elke deelnemer de juiste aandacht te kunnen geven zullen de groepen niet groter zijn dan 6 personen per training.

Bij Parkinson boksen ben je ook welkom wanneer je herstellende bent van bv een CVA of wanneer je een andere vorm van NAH hebt