Een hulpvraag is altijd gericht op het in gang zetten van een verandering, zeker als het gaat om ernstige psychische problemen. Die verandering gaat vaak gepaard met weerstand die moeilijk zelf te doorbreken is.
Met (kick)bokstherapie gaan we hier op een ervaringsgerichte, specialistische manier mee aan het werk. Dat gaat verder dan de vaak aangeboden coaching en vergt professionele begeleiding. Wanneer je al in een hulpverleningstraject zit kan het prettig zijn om je huidige behandelaar hierin te betrekken.
Bokstherapie is onder andere goed in te zetten bij: trauma / ptss, persoonlijkheidsproblematiek, depressie, angst-paniek klachten. wil je meer lezen over bokspsychotherapie klik dan hier
Er is wetenschappelijke onderzoek gedaan en het blijkt dat trauma’s vooral in het lichaam diepe sporen nalaten. Belangrijk hierin is dat mensen weer eerst leren om zich veilig te voelen in hun eigen lichaam. Mensen met een trauma kunnen vaak geen onderscheid maken tussen reëel en denkbeeldig gevaar en leven in een staat van constante waakzaamheid. Lichamelijk contact, het elementairste hulpmiddel om te troosten en te kalmeren, is uit de meeste therapieën verbannen. Terwijl juist dat enorm kan helpen om je weer veilig te voelen in je lichaam, om te ervaren dat het gevaar geweken is. Als dat gebeurt, en het stresssysteem van de emotionele hersenen kalmeert, kunnen andere delen van het brein ook weer gezonder functioneren.’ (voor het hele artikel klik hier)Kickboksen als spiegel Kickboksen is niet alleen leren vechten. Kickboksen gaat ook over: respect, zelfreflectie, bewustzijn, ademhaling, grenzen (h)erkennen en opzoeken, daarnaast heeft kickboksen een grote invloed op stress relieve. 1 op 1 gaan we aan de slag met bovenstaande punten, we zoeken de weerstand in je lichaam op en gaan daar mee aan de slag. We ontdekken wat je lichaam zegt in stressvolle situaties en je gaat leren hier anders mee om te gaan. Je gaat weer uit je hoofd en in je lijf
Soms kan het zijn dat je uit een kwetsbare situatie komt of met geweld te maken hebt (gehad), wees niet bang, je hoeft niet gelijk handschoenen aan om te slaan. We bouwen samen alles op in jouw tempo.