Confi-training

Biografie

Confi-training is ontstaan uit de combinatie van: confident (zelfverzekerd, overtuigd, vertrouwd) en training (oefening)

Sport:
In 1982, op mijn 8ste , ben ik begonnen met karate, vanaf mijn 12de ben ik ook gaan kickboksen en thaiboksen.
Op mijn 16de haalde ik mijn 1ste Dan en vanaf die tijd was ik ook assistent trainer in de Dojo, een paar jaar later stond ik naast de mat de meisjes te coachen tijdens wedstrijden.

Jarenlang was de nationale & internationale tatami met grote regelmaat de plek waar ik mijn weekenden doorbracht. In 1997, 2000 & 2004 heb ik gevochten op de EK’s in Zwitserland, Duitsland en Spanje. In 1997 behaalde ik individueel een 4de plaats en zilver met het damesteam, in 2000 en 2004 behaalde ik zowel individueel als met het team het zilver.
2004 was tevens mijn laatste wedstrijd, dit was 6 maanden na de bevalling van mijn oudste zoon; gezin, werk en sport was lastig te combineren, het was mooi geweest.

Omdat stilzitten een no-go is ben ik wel altijd blijven trainen.
In 2019 heb ik het lesgeven weer opgepakt (wat had ik dat gemist). Zowel in Amsterdam als in de Achterhoek ben ik jeugd kickbokstrainer voor de jeugd van 7 – 15 jaar.
Eind 2019 ben ik met Confi- Training begonnen en begin 2020 heb ik dat officieel gemaakt bij de KvK.
Bij Confi-Training combineer ik mijn werk en sport en gebruik ik #KickboksenAlsSpiegel.

aanvullende sport opleidingen:
Gedreven door nieuwsgierigheid en mezelf willen blijven ontwikkelen, heb ik in de afgelopen jaren de erkende certificaten: Kickboks instructeurFight Boxing45, specialist / Heavybag specialist & Stretch & Relax specialist behaald. Ook ben ik erkend bokstrainer voor mensen met de ziekte van Parkinson of andere vorm van NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel)
Is het boek Fitnessinstructeur A gesloten en in 2022 is het certificaat: Bokstherapie bij ptss en persoonlijkheidsproblematiek behaald.

Loopbaan:
In 1997 studeerde ik af als Zverpleegkundige, het diploma voor agogisch werker had ik al in mijn bezit.
Mijn werk heeft sinds 1992 bestaan uit het beste te halen uit anderen! Daarbij werden die anderen vaak als “complex, moeilijk of lastig” bestempeld.
De vraag wat er achter bepaald gedrag zit heeft mij altijd geboeid.
In 2007 heb ik de overstap gemaakt van gehandicaptenzorg naar 24/7  jongeren psychiatrie, voor jongeren van 16 – 23 jaar.
Er waren pittige dagen, verdrietige dagen, maar ook zeker hilarische en ontspannen dagen. Er waren teleurstellingen voor de jongeren en er waren successen, het waren 9 leerzame jaren.
In 2016 heb ik de overstap gemaakt naar de 24/7 langdurige volwassenen psychiatrie.
Waar het bij de jongeren vooral om ontwikkeling draaide, gaat het bij deze doelgroep meer om de dagen zo comfortabel en ontspannen mogelijk door te komen. Het voorkomen dat er een crisis ontstaat. (wat niet altijd tegen te gaan is) en zoveel mogelijk autonomie bij de cliënt te laten. Een groep die soms het geloof in zichzelf is kwijtgeraakt. Mijn kracht is om het gesprek over de, soms zeer volle, rugzak aan te gaan. Alle onderwerpen zijn bespreekbaar en door met oprechte interesse te luisteren naar iemand zijn levensverhaal kun je van daaruit samen verder kijken. Samen op zoek hoe we een twinkeling in de ogen terug kunnen krijgen en….. Wat heeft iemand NU op dit moment nodig?
In 2012 heb ik mijn hbo coaching & counseling afgerond en heb ik niet stil gezeten, voor meer info over mijn professionele ontwikkeling kun je op mijn persoonlijke LinkedIn profiel kijken

Vrijwilligerswerk
Vanaf januari 2013 tot april 2021 ben ik vrijwilliger bij Stichting Zelfbeschadiging geweest waar ik verschillende rollen heb gehad, van bestuursvoorzitter tot voorlichter & intervisor.
Stichting Zelfbeschadiging richt zich op het bevorderen en ondersteunen van de eigen regie en eigen kracht van mensen die zichzelf beschadigen en hun naasten.

EK 2000 Berlijn, zilveren plak
mijn naam in het Thai op mijn broek