Confi-training

Biografie

Confi-training is ontstaan uit de combinatie van: confident (zelfverzekerd, overtuigd, vertrouwd) en training (oefening)

Sport:
In 1982, op mijn 9de , ben ik begonnen met karate, vanaf mijn 12de ben ik ook gaan kickboksen en thaiboksen.
Op mijn 16de haalde ik mijn 1ste Dan en vanaf die tijd was ik ook assistent trainer in de Dojo, een paar jaar later stond ik naast de mat de meisjes te coachen tijdens wedstrijden.

Jarenlang was de nationale & internationale tatami met grote regelmaat de plek waar ik mijn weekenden doorbracht. In 1997, 2000 & 2004 heb ik gevochten op de EK’s in Zwitserland, Duitsland en Spanje. In 1997 behaalde ik individueel een 4de plaats en zilver met het damesteam, in 2000 en 2004 behaalde ik zowel individueel als met het team het zilver.
2004 was tevens mijn laatste wedstrijd, dit was 6 maanden na de bevalling van mijn oudste zoon; gezin, werk en sport was lastig te combineren, het was mooi geweest.

Omdat stilzitten een no-go is ben ik wel altijd blijven trainen.
In 2019 heb ik het lesgeven weer opgepakt (wat had ik dat gemist). Ik train de kickboks jeugd, 7 – 15 jaar, bij 4th Gym in Amsterdam en in Dinxperlo ben ik verantwoordelijk voor de ladies only, jeugd en reguliere kickbokslessen bij Dinxpergym.
Begin 2020 heb ik  Confi-Training opgestart, hier kan ik mijn werk en sport combineren en gebruik ik #KickboksenAlsSpiegel tijdens personal training, duo-training en in de smallgroup trainingen.
Gedreven door nieuwsgierigheid en mezelf willen blijven ontwikkelen, zijn de certificaten Boxing45 & Heavybag instructeur in 2020 behaald en is het boek Fitnessinstructeur A gesloten. In maart 2022 is het certificaat: Bokstherapie bij ptss en persoonlijkheidsproblematiek / schematherapie behaald. Oktober 2022 heb ik afgesloten met het certificaat voor Stretch-Relax instructeur

Loopbaan:
In 1997 studeerde ik af als Zverpleegkundige, het diploma voor agogisch werker had ik al in mijn bezit.
Mijn werk heeft sinds 1992 bestaan uit het beste te halen uit anderen! Daarbij werden die anderen vaak als “complex, moeilijk of lastig” bestempeld.
De vraag wat er achter bepaald gedrag zit heeft mij altijd geboeid.
In 2007 heb ik de overstap gemaakt van gehandicaptenzorg naar 24/7  jongeren psychiatrie, voor jongeren van 16 – 23 jaar.
Er waren pittige dagen, verdrietige dagen, maar ook zeker hilarische en ontspannen dagen. Er waren teleurstellingen voor de jongeren en er waren successen, het waren 9 leerzame jaren.
In 2016 heb ik de overstap gemaakt naar de 24/7 langdurige volwassenen psychiatrie.
Waar het bij de jongeren vooral om ontwikkeling draaide, gaat het bij deze doelgroep meer om de dagen zo comfortabel en ontspannen mogelijk door te komen. Het voorkomen dat er een crisis ontstaat. (wat niet altijd tegen te gaan is) en zoveel mogelijk autonomie bij de cliënt te laten. Een groep die soms het geloof in zichzelf is kwijtgeraakt. Mijn kracht is om het gesprek over de ,soms zeer volle, rugzak aan te gaan. Alle onderwerpen zijn bespreekbaar en door met oprechte interesse te luisteren naar iemand zijn levensverhaal kun je van daaruit samen verder kijken. Samen op zoek hoe we een twinkeling in de ogen terug kunnen krijgen en….. Wat heeft iemand NU op dit moment nodig?
In 2012 heb ik mijn hbo coaching & counseling afgerond en heb ik niet stil gezeten, voor meer info over mijn professionele ontwikkeling kun je op mijn persoonlijke LinkedIn profiel kijken

Vrijwilligerswerk
Vanaf januari 2013 tot april 2021 ben ik vrijwilliger bij Stichting Zelfbeschadiging geweest waar ik verschillende rollen heb gehad, van bestuursvoorzitter tot voorlichter & intervisor.
Stichting Zelfbeschadiging richt zich op het bevorderen en ondersteunen van de eigen regie en eigen kracht van mensen die zichzelf beschadigen en hun naasten.

EK 2000 Berlijn, zilveren plak
mijn naam in het Thai op mijn broek